Skip to main content

Køkkenet

På Efterskolen Flyvesandet

Faglig retning, personlig udvikling og stærkt fællesskab

Kostpolitik

De overordnede mål med kostpolitikken er:
At skabe og understøtte sunde kostvaner hos elever og medarbejdere
Sund kost er grundlaget for glade og sunde elever – og glade og sunde elever er grundlaget for trivsel og god indlæring

De 10 kostråd

1

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv

2

Spis mere frugt og mange grøntsager

3

Spis mere fisk

4

Vælg fuldkorn

5

Vælg magert kød og kødpålæg

6

Vælg magre mejeriprodukter

7

Spis mindre mættet fedt

8

Spis mindre sukker

9

Spis mindre salt

10

Sluk tørsten i vand

KØKKEN-UNDERVISNING

En del af det at gå på efterskole, er blandt andet også at lære almindelige daglige gøremål. Derfor kommer alle elever på Efterskolen Flyvesandet til at hjælpe i køkkenet. To elever, én uge ad gangen. Som afslutning på køkkenugen stilles eleverne overfor en skriftlig/praktisk test, som vil vise udbyttet af ugens undervisning.

Vi arbejder med bæredygtighed og madspild og vi lægger stor vægt på det pædagogiske arbejde med vores elever, så de får en god og lærerig oplevelse i køkkenet.

Bliv elev

Måltider på skolen

Vi tilbyder 3 hovemåltider og 3 mellemmåltider om dagen.

For at køkkenpersonaletkan tilbyde eleverne den bedste ernæring på skolen, tillader vi ikke at man selv medbringer nogen form for mad i spisesalen.Vi har skiftende menuer, som vi varierer med både kødretter, fiskeretter og vegetarretter hveruge.

Hver dag er der nybagt brød, frisk frugt, mange forskellige grønsager, ris og pasta i mange variationer.

Er du klar til
dit livs oplevelse?

Efterskolen Flyvesandet optager elever i 8. – 10. klasse. Vi har fire linjefag: jagt, fiskeri, outdoor, Nordisk friluftsliv og hestelinje.

Bliv elev
Ekstra 1 Ekstra 2
EFTERSKOLERNES DAG 2025 Søndag d. 28. september 2025 fra klokken 13.00 til 17.00

SES VI?